Резултати од лотаијата Пауербол

31
36
56
58
69
20
Проценет џекпот: 102.000.000 US$
Ред Натпревар
Х
+
Х
Добитници Исплата по добитник
Награда#1 I Натпревар
Х
Х
:
5+ 1
Добитници:   0 Исплата по добитник:   0,00 US$
Награда#2 II Натпревар
Х
Х
:
5+ 0
Добитници:   0 Исплата по добитник:   0,00 US$
Награда#3 III Натпревар
Х
Х
:
4+ 1
Добитници:   3 Исплата по добитник:   50.000,00 US$
Награда#4 IV Натпревар
Х
Х
:
4+ 0
Добитници:   142 Исплата по добитник:   100,00 US$
Награда#5 V Натпревар
Х
Х
:
3+ 1
Добитници:   296 Исплата по добитник:   100,00 US$
Награда#6 VI Натпревар
Х
Х
:
3+ 0
Добитници:   8.256 Исплата по добитник:   7,00 US$
Награда#7 VII Натпревар
Х
Х
:
2+ 1
Добитници:   6.681 Исплата по добитник:   7,00 US$
Награда#8 VIII Натпревар
Х
Х
:
1+ 1
Добитници:   53.185 Исплата по добитник:   4,00 US$
Награда#9 IX Натпревар
Х
Х
:
0+ 1
Добитници:   137.492 Исплата по добитник:   4,00 US$
Вкупна сума: Вкупно добитници:   206.055 :   1.061.067,00 US$

Проверете ги резултатите од најпопуларната лотарија во светот. Ако ги имате одбрано точните броеви тогаш сте милионер! Исто така овде ги имате и архивираните резултати од извлекувањата па може да проверете кои броеви се најчесто извлекувани.

Џекпотот на Пауербол и зголемувања на сумата

Пауербол им дава можност на играчите да ги освојат најголемите џекпоти некогаш видено во светот на лотаријата.Минималниот џекпот во Пауербол изнесува 40,000,000 долари! Се уште можноста да се освои неверојатниот џекпот е причината зошто за Пауербол редовно се зборува по медиумите.Најголемата сума во Пауербол надминала над 1,500,000,000 долари!

Премии во Пауербол и добитници

Постојат 9 наградни нивоа во Пауербол. Стотици илјади играчи стануваат добитници после секое извлекување. Можете да ги проверете информациите за добитниците и нивоата на награди во табелата погоре.

Најчесто извлекувани броеви во Пауербол

Спремате стратегија за да играте Пауербол?
Некои играчи си користат свои броеви, други ги користат најчесто извлеченеите броеви за да го пополнат тикетот.Ова се жешките броеви во Пауербол: 8, 26, 22, 23, и 36.
Броевите 15, 51, 37, 47, 12, 4, и 24 се најретко извлечени броеви.