Информации за лотаријата ЕвроМилионс

Еуромилионс е најголемата лотарија во Европа основана 2004 година. Тикетите се достапни во 9 Европски држави, но можат да се најдат и на нашиот вебсајт. Извлекувањата за Евромилионс се одржуваат секој вторник и петок во Париз.

Последни Резултати (18.6.2024 20:30:00 CEST)

Последни Резултати (18.6.2024 20:30:00 CEST)
3
11
33
34
36
1
12
Земја Распоред Опсег на погодоци
Земја Европа Распоред
вторник 18:30 UTC Локално време на лотарија: вторник 20:30 CEST
петок 18:30 UTC Локално време на лотарија: петок 20:30 CEST
Опсег на погодоци 5/50 + 2/12
Последни Резултати (18.6.2024 20:30:00 CEST): Последни Резултати (18.6.2024 20:30:00 CEST)
3
11
33
34
36
1
12

Лотаријата Евромилионс во светот

Евромилионс е најголемата лотарија во Европа и нуди огромни џекпоти.Најголемиот џекпот во оваа лотарија изнесуваше 190,000,000 евра. Беше освоена од страна на анонимен играч на 24ти Октомври 2014 година.

Правила за игра на Евромилионс

Играчот бира 5 главни броеви од 1 до 50 и 2 додатни броеви, наречени среќна ѕвезда,од 1 до 12. Потребно е точно да се одбрани сите 7 броеви за да се освои џекпотот.За да се освои најмалата награда потребно е да се точно одбрани два од главните броеви.

Ред Натпревар
Х
+
Х
Награда Шанса за добивка
Награда#1I Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 2
Награда : 43,20 % споделено (или 27,00 %)
Џекпот
Шанса за добивка : 1 во 139.838.160
Награда#2II Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 1
Награда : 3,95 % споделено
Проценето: 303.798 €
Шанса за добивка : 1 во 6.991.908
Награда#3III Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 0
Награда : 0,92 % споделено
Проценето: 31.448 €
Шанса за добивка : 1 во 3.107.514,7
Награда#4IV Натпревар
Х
+
Х
:
4 + 2
Награда : 0,45 % споделено
Проценето: 3.076 €
Шанса за добивка : 1 во 621.502,9
Награда#5V Натпревар
Х
+
Х
:
4 + 1
Награда : 0,48 % споделено
Проценето: 164 €
Шанса за добивка : 1 во 31.075,2
Награда#6VI Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 2
Награда : 0,67 % споделено
Проценето: 102 €
Шанса за добивка : 1 во 14.125,1
Награда#7VII Натпревар
Х
+
Х
:
4 + 0
Награда : 0,38 % споделено
Проценето: 59 €
Шанса за добивка : 1 во 13.811,2
Награда#8VIII Натпревар
Х
+
Х
:
2 + 2
Награда : 1,75 % споделено
Проценето: 19 €
Шанса за добивка : 1 во 985,5
Награда#9IX Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 1
Награда : 1,85 % споделено
Проценето: 14 €
Шанса за добивка : 1 во 706,3
Награда#10X Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 0
Награда : 3,50 % споделено
Проценето: 12 €
Шанса за добивка : 1 во 313,9
Награда#11XI Натпревар
Х
+
Х
:
1 + 2
Награда : 4,95 % споделено
Проценето: 10 €
Шанса за добивка : 1 во 187,7
Награда#12XII Натпревар
Х
+
Х
:
2 + 1
Награда : 14,85 % споделено
Проценето: 8 €
Шанса за добивка : 1 во 49,3
Награда#13XIII Натпревар
Х
+
Х
:
2 + 0
Награда : 18,25 % споделено
Проценето: 4 €
Шанса за добивка : 1 во 21,9
Вкупно шанси за добивање било која награда : 1 во 12,98