Информации на Евроџекпотот

Лотаријата Евроџекпот влезе во игра во 2012 година.Билетите може да се купат на локално ниво во 17 европски држави, но билет за лотаријата Евроџекпот може да се најде и онлајн преку користење на нашите услуги.Извлекувањето на Евроџекпотот се одржува секој петок!

Последни Резултати (19.4.2024 21:00:00 EEST)

Последни Резултати (19.4.2024 21:00:00 EEST)
8
14
21
34
36
1
2
Земја Распоред Опсег на погодоци
Земја Европа Распоред
вторник 18:00 UTC Локално време на лотарија: вторник 21:00 EEST
петок 18:00 UTC Локално време на лотарија: петок 21:00 EEST
Опсег на погодоци 5/50 + 2/12
Последни Резултати (19.4.2024 21:00:00 EEST): Последни Резултати (19.4.2024 21:00:00 EEST)
8
14
21
34
36
1
2

Лотаријата Евроџекпот во светот

Евроџекпот лотаријата е достапна на локално ниво во 17 европски држави.Минималниот џекпот изнесува €10,000,000, максималната сума може да достигне до €90,000,000, броевите се навистина импресивни.

Правилата на Евроџекпотот

Играчот бира 5 главни броеви од 1 до 50 и 2 додатни броеви од 1 до 12. Сите броеви треба да бидат одбрани точно да одговараат за големата награда. Евроџекпотот нуди 12 наградни нивоа.

Tier Натпревар
Х
+
Х
Награда Шанса за добивка
Награда#1I Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 2
Награда : 36,00 % споделено
Џекпот
Шанса за добивка : 1 во 139.838.160
Награда#2II Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 1
Награда : 8,60 % споделено
Проценето: 942.660,2 €
Шанса за добивка : 1 во 6.991.908
Награда#3III Натпревар
Х
+
Х
:
5 + 0
Награда : 4,90 % споделено
Проценето: 161.070,4 €
Шанса за добивка : 1 во 3.107.515
Награда#4IV Натпревар
Х
+
Х
:
4 + 2
Награда : 0,80 % споделено
Проценето: 5.072,6 €
Шанса за добивка : 1 во 621.503
Награда#5V Натпревар
Х
+
Х
:
4 + 1
Награда : 1,00 % споделено
Проценето: 275,2 €
Шанса за добивка : 1 во 31.075
Награда#6VI Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 2
Награда : 1,10 % споделено
Проценето: 130,2 €
Шанса за добивка : 1 во 14.125
Награда#7VII Натпревар
Х
+
Х
:
4 + 0
Награда : 0,80 % споделено
Проценето: 79,6 €
Шанса за добивка : 1 во 13.811
Награда#8VIII Натпревар
Х
+
Х
:
2 + 2
Награда : 2,60 % споделено
Проценето: 23,6 €
Шанса за добивка : 1 во 985
Награда#9IX Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 1
Награда : 2,90 % споделено
Проценето: 19,0 €
Шанса за добивка : 1 во 706
Награда#10X Натпревар
Х
+
Х
:
3 + 0
Награда : 5,40 % споделено
Проценето: 15,9 €
Шанса за добивка : 1 во 314
Награда#11XI Натпревар
Х
+
Х
:
1 + 2
Награда : 6,80 % споделено
Проценето: 11,3 €
Шанса за добивка : 1 во 188
Награда#12XII Натпревар
Х
+
Х
:
2 + 1
Награда : 20,30 % споделено
Проценето: 8,7 €
Шанса за добивка : 1 во 49
Вкупно шанси за добивање било која награда : 1 во 26,39