Возбудата на играта: Powerball vs Lotto America

Возбудата на играта

Кога станува збор за лотариски игри, Powerball и Lotto America се меѓу најпопуларните. Двете имаат интригантни истории и нудат значајни џекпот награди кои привлекуваат безброј играчи ширум светот. Ако сакате да се обидете во онлајн лотаријата, овој напис ќе ви помогне да ги разберете разликите помеѓу нив и ќе ве води како да играте Powerball онлајн сега или играјте Lotto America онлајн. Ајде да започнеме!

Powerball: Игра која ги менува правилата

Powerball направи револуција во лотариската индустрија со своите огромни џекпоти и возбудливата игра. Тоа е меѓудржавна лотарија која започна во 1988 година и оттогаш се прошири на 45 држави. За да играте, избирате пет броеви од 69 и дополнителен број (Powerball) од 26. Доколку ги погодите сите шест броеви, го добивате џекпотот. И запомнете, можете секогаш да ги проверите најновите резултати на Powerball на Lottomat.

Lotto America: Традиционалист

Lotto America, од друга страна, е игра на лотарија од старите времиња која настана во 2017 година. Таа е достапна во 13 држави и следи сличен формат на игра како Powerball. Играчи избираат пет броеви од 52 и дополнителен број ‘Star Ball’ од 10. Сепак, Lotto America нуди функција All-Star Bonus, која ги множи наградите што не се џекпот за 2, 3, 4 или 5 пати! Не заборавајте да ги проверите наградите на Lotto America на Lottomat.

Разлики во играта и наградите

Иако начинот на игра е сличен кај двете лотарии, постојат неколку клучни разлики. Powerball има поголем број на броеви, што ја прави победата потешка, но нуди многу поголеми џекпоти, кои често достигнуваат стотици милиони. Lotto America, со својот помал број на броеви и функцијата All-Star Bonus, нуди почести, но помали награди.

Изборот зависи од тоа што повеќе ви се допаѓа како играч: возбудата на прогонување на големите лотариски џекпоти или возбудата од почестите победи. Во секој случај, можете да го доживеете возбудувањето на двете игри кога ќе играте Powerball онлајн сега или Lotto America онлајн на Lottomat.

Истражување на други опции: Француско Кено

Ако барате нешто поинакво, зошто да не пробате Француско Кено? Тоа е уникатна лотариска игра која нуди две дневни извлекувања и можност да освоите до 2.000.000 €. Можете да прочитате за играњето на Француско Кено на Lottomat.

Заклучок

Без разлика дали сте почетник или искусен ентузијаст за лотарија, изборот помеѓу Powerball и Lotto America зависи од вашите лични преференции. Двете игри нудат возбудлива игра и можност за големи добивки. Значи, зошто да чекате? Играјте Powerball онлајн сега, проверете ги најновите резултати на Powerball, играјте Lotto America онлајн, или проверете ги наградите на Lotto America на Lottomat денес. Можеби вие ќе бидете следниот голем победник!